Tutorials

Een slideshow maken in LocalFocus

Combineer verschillende graphics in een overzichtelijke slideshow. Ideaal om je verhaal van verschillende kanten te belichten.

Aan de slag met slideshows in LocalFocus

Wordt jouw vraag niet in deze handleiding beantwoord? Neem dan contact op met jelle@localfocus.nl

cover

Wanneer gebruik ik een slideshow?

Soms wil je kaarten, grafieken en tabellen combineren om een verhaal te duiden, zoals in dit voorbeeld over het gebruik van ADHD-medicijnen. Of misschien wil je verschillende grafieken maken met één LocalFocus-onderwerp, zoals hier. Om een online artikel of webpagina overzichtelijk te houden kun je verschillende graphics daarom combineren in een slideshow. Wil je deze voorbeelden namaken? Hier vind je de kaart met het gebruik van ADHD-medicijnen en hier de grafiek.

Hoe maak ik een slideshow?

  • Ga naar deze pagina in om een nieuw onderwerp te starten klik op de optie 'slideshow'. (Gebruik je LocalFocus Pro? Klik dan hier). Geef je project een titel en klik op 'opslaan'.

start slideshow

  • In het overzicht 'Jouw widgets' staan de graphics die je al eens eerder hebt gepubliceerd. Selecteer de graphics die jij wilt combineren.

  • Staat een graphics die je wilt gebruiken voor de slideshow nog niet onder 'Jouw widgets'? Open dan het onderwerp waarin je de graphic heb gemaakt. Ben je tevreden over de instellingen en vormgeving? Klik dan op de rode knop voor 'widget'. Je hoeft verder niets te doen met de link en embedcode in het popup-scherm, klik dit weg. Als je de slideshow-pagina opnieuw laadt kun je de graphics nu wel selecteren in het overzicht.

  • Nadat je de graphics hebt gekozen die jij wilt combineren, kun je de volgorde veranderen door te slepen. Voeg ook een (korte) informatieve titel toe voor elke graphic.

overzicht slideshow

  • Het resultaat ziet er dan zo uit:

overzicht slideshow

  • Klaar om te publiceren? Klik op 'widget' en voeg de embedcode toe aan jouw online artikel of webpagina.