LocalFocus Webinars

Wil jij je datavisualisatie-spierballen trainen en nieuwe skills leren? Loop je ergens tegenaan bij het maken van een kaart of grafiek en ben je benieuwd hoe je dit beter kan aanpakken? Kijk dan hier de webinars terug die wij tot nu toe hebben gehost. Wil je graag live meedoen aan een nieuwe webinarsessie? Check onze blog en meld je aan.

1 Hoe zet je snel een adres op de kaart?

Wil je in plaats van een saaie adreslijst, een mooie kaart toevoegen aan je rapport? Iconen- en bollenkaarten geven op een heldere manier data op een specifieke locatie weer. In de video doorloopt Yordi van LocalFocus alle stappen.

Zet een adres op de kaart

2 Hoe maak je een grafiek met de nieuwe visualisatiemodule?

Tijdens deze korte webinar leggen we uit hoe je in een paar simpele stappen een interactieve grafiek maakt met de vernieuwde visualisatiemodule van LocalFocus.

Creëer een interactieve grafiek

3 Hoe maak je een slimme tabel?

Wil je leren hoe je een interactieve tabel met slimme zoekfilters maakt? Zodat je lezers snel de juiste informatie vinden? Jelle van LocalFocus legt dit in onderstaande video binnen een half uurtje uit.

Aan de slag met tabellen

4 Hoe zet je snel wijken, buurten en postcodegebieden op de kaart?

Met onze kaarttool kun je gemakkelijk kant-en-klare wijken, buurten en postcodegebieden op de kaart tevoorschijn toveren. Benieuwd hoe? Bekijk onderstaande webinar waarin we alle stappen in minder dan een half uur uitleggen.

Maak een lokale kaart

5 Hoe maak je een pakkend verhaal met datavisualisaties?

Wat kun je verwachten van deze praktische inspiratiesessie? Toffe voorbeelden uit de praktijk, een paar nerdy memes en 10 handige tips 'n tricks.

Smaak te pakken? Maak een datavisual met LocalFocus

6 Hoe maak je een gebiedenkaart van puntdata?

Heb je een bestand met coördinaten en wil je weten hoeveel er binnen bepaalde gebieden vallen? Dan kun je deze eenvoudig clusteren met spatial join. In deze webinar leggen we alle stappen kort en duidelijk uit.

Bekijk Spatial Join van LocalFocus

7 Hoe maak je een vlakkenkaart met provinciecijfers?

LocaFocus-datajournalist Yordi Dam legt je in een half uurtje uit hoe je een vlakkenkaart maakt met gegevens op provincieniveau.

Zelf aan de slag? Meld je hier gratis aan voor LocalFocus

8 Hoe combineer je verschillende (soorten) kaartlagen?

Met de kaartenbouwer van LocalFocus combineer je eenvoudig verschillende soorten kaartlagen. Denk aan een kaart met cijfers per gemeente waar je voor de duidelijkheid ook provinciegrenzen op aangeeft. Of een kaart met spoorlijnen in Nederland gecombineerd met de stations op het net. En een vlakkenkaart met cijfers per provincie, waarbij iconen een stijging of daling aangeven. In deze webinar legt datajournalist Yordi uit hoe je dit doet.

Zelf aan de slag? Meld je hier gratis aan voor LocalFocus

9 How to find regional stories in European data (EN)

There are loads of interesting (regional) stories hidden in European data sets. In this webinar, data journalist Yordi Dam presents useful tools and data sources for uncovering stories from economics to corona.

Want to try it out yourself? Create a (free) LocalFocus-account here

10 Zo voeg je iconen, routes en beeldmateriaal toe aan een kaart

Wist je dat je niet per se cijfers nodig hebt om een landkaart te maken in LocalFocus? Met de vrij tekenen-functies maak je supereenvoudig kaarten met iconen, routes en tekst.

Zelf aan de slag? Meld je hier gratis aan voor LocalFocus

11 Hoe vind je snel het verhaal in een dataset?

Je hebt die interessante cijfers eindelijk in de pocket, maar wat nu? In deze webinar deelt datajournalist Yordi z’n workflow, tips en (reken)tips.

Zelf aan de slag? Meld je hier gratis aan voor LocalFocus